View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0009924CMakeCMakepublic2009-11-19 13:032010-12-14 16:22
ReporterBen Medina 
Assigned ToDavid Cole 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
StatusclosedResolutionno change required 
PlatformOSOS Version
Product VersionCMake-2-8 
Target VersionFixed in VersionCMake 2.8.3 
Summary0009924: VS 10 generator appends Debug/Release to RUNTIME_OUTPUT_DIRECTORY
DescriptionIn my project, I set RUNTIME_OUTPUT_DIRECTORY for my executable to something like '...somepath.../results/win32/${CMAKE_CFG_INTDIR}/bin'. This works as expected for the VS 9 generator: I end up with a .exe in that directory.

However, the VS 10 generator creates a project with $(OutDir) set to '...somepath.../results/win32/Debug/bin/Debug' (or Release for release builds). And the linker output file is set to '$(OutDir)$(TargetName)$(TargetExt)'. So the resulting .exe is not in the location I specified by RUNTIME_OUTPUT_DIRECTORY, but one level below, instead.
TagsNo tags attached.
Attached Files

- Relationships Relation Graph ] Dependency Graph ]

-  Notes
(0018490)
Ben Medina (reporter)
2009-11-19 19:06

Looking at the VS9 generator, it overrides the default Linker>General>Output File setting based on what I set for RUNTIME_OUTPUT_DIRECTORY.

However, the VS10 generator leaves the default value of $(OutDir)$(TargetName)$(TargetExt) in place, and OutDir is set to RUNTIME_OUTPUT_DIRECTORY/Debug.
(0018578)
Ben Medina (reporter)
2009-11-24 14:24

A better bug title would have been:
VS 10 generator does not obey the RUNTIME_OUTPUT_DIRECTORY property

I can change RUNTIME_OUTPUT_DIRECTORY to something completely outside of my dev tree, and the VS10 generator does not set the appropriate path in Configuration Properties>Linker>General>Output File for EXEs or DLLs.

This is the only bug preventing my project from working with VS 2010 B2.
(0018595)
Ben Medina (reporter)
2009-11-25 14:45

After some more investigation, I believe this is really a duplicate of http://www.cmake.org/Bug/view.php?id=8243. [^] Our previous workaround of defining PREFIX and IMPORT_PREFIX doesn't work, so I'm looking into the new per-config target directories introduced here: http://www.cmake.org/Bug/view.php?id=9163. [^]

Please close this bug.
(0023976)
David Cole (manager)
2010-12-14 16:22

Closing at the request of the reporter.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2009-11-19 13:03 Ben Medina New Issue
2009-11-19 19:06 Ben Medina Note Added: 0018490
2009-11-24 14:24 Ben Medina Note Added: 0018578
2009-11-25 14:45 Ben Medina Note Added: 0018595
2010-12-14 16:22 David Cole Assigned To => David Cole
2010-12-14 16:22 David Cole Status new => assigned
2010-12-14 16:22 David Cole Note Added: 0023976
2010-12-14 16:22 David Cole Status assigned => closed
2010-12-14 16:22 David Cole Resolution open => no change required
2010-12-14 16:22 David Cole Fixed in Version => CMake 2.8.3


Copyright © 2000 - 2017 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker